Go Ahead Eagles - ADO Den Haag



10-08-2013
Go Ahead Eagles - ADO Den Haag 2-1
De Adelaarshorst - Deventer
Toeschouwers 6.855
Eredivisie




Vrijdagavond rond een uur of zes krijg ik een appje. Tot hoe laat ik de volgende dag moest werken, waarop mijn antwoord was: Tot 17, wat dan? Daarop volgde het goede nieuws. Hij had twee seizoenkaarten voor Go Ahead te leen (via-via) voor de volgende dag. Dat betekende dat ik aanwezig zou zijn bij de return van de Go Ahead Eagles in de Eredivisie tegen ADO Den Haag.

Omdat Deventer vanuit Apeldoorn slechts tien minuten met de trein is en we allebei wel van een biertje houden werd er voor gekozen om met de trein te reizen. Al duurde de reis vandaag vijf minuten langer omdat mijn reisgenoot in Twello woont, zodat werd gekozen voor de stoptrein om het laatste stukje nog samen te kunnen reizen. Vanaf het station in Deventer is het daarna nog zo'n kleine tien minuten lopen naar de Engels-ogende Adelaarshorst. Toen we waren aangekomen bij de Adelaarshorst werd direct koers gezet richting het supportershome om onszelf te voorzien van een aantal alcoholische versnaperingen.

Eenmaal in het stadion werd besloten om nog maar een paar versnaperingen te halen, helaas niet zonder gevolgen. Tijdens het wachten op het bier was al te horen dat de Hagenezen met een redelijk aantal waren afgereisd naar Deventer en dat ze er zin in hadden was ook duidelijk. Vervolgens zochten we onze plaatsen in het midden van de lange zijde. Helaas heeft de Engelse stijl van het stadion ook zijn minpunten, de goal die voor de B-Side staat werd in mijn beeld namelijk gecoverd door een paal om het dak te dragen.

De eerste helft begon aardig en de sfeer zat er bij de B-Side goed in. Het vak vol Hagenezen, wat voor ons dichterbij was, was voor ons onhoorbaar geworden door de steun van de B-Side. Rond de 21e minuut begon het bier echter zijn tol te eisen bij mij, waardoor ik genoodzaakt werd het sanitair op te zoeken tijdens de wedstrijd wat ik normaal nooit zou doen. Het argument om tijdens een wedstrijd niet naar een WC te gaan werd vanavond dan ook gelijk bewezen. Go Ahead scoort de 1-0 en ik mis de eerste thuisgoal van de Eagles in de Eredivisie sinds 17 jaar. Na de 1-0 bleef Go Ahead nog wel doorstoten, maar langzaamaan kwam ook ADO een beetje uit haar schulp. Dit leidde dan ook tot de 1-1 in de 37e minuut, daarna bleef ADO het proberen tot de rust maar het bleef 1-1.

De rust zorgde ervoor dat wij weer een kans hadden om ons te bevoorraden voordat de tweede helft begon, hier werd dan ook gebruik van gemaakt. De tweede helft was vooral rommelig van beide kant, waarbij ADO iets beter was dan de Deventenaren. Tot daar ineens Kolder was in de 81e minuut die voor de 2-1 zorgt, De Adelaarshorst ontploft van vreugde. Na de 2-1 werd de sfeer wel een beetje grimmig aan de kant van het uitvak, er was namelijk een Den Haag doek gejat door supporters van de Eagles die naast het uitvak zaten. Uiteindelijk liep dit met een sisser af door goed optreden van een Deventer steward, die het doek netjes teruggooit over de plexiwand van het uitvak. Op de B-Side bleef de sfeer ondertussen onveranderd goed. Niet veel later fluit de scheidsrechter af voor het eind van de wedstrijd, zo pakt Go Ahead Eagles drie punten bij de thuisreturn in de Eredivisie. Dit werd goed gevierd op de tribunes met de spelers, het bleef daarna nog lang onrustig in Deventer, terwijl wij het station van Deventer weer opzochten. Er kom dit seizoen zeker nog een bezoekje aan de Deventer club!

DE ADELAAR LEEFT!


  
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten